5 milioane de companii la nivel mondial vor fi ”gripate” de coronavirus

0

Epidemia provocată de noul coronavirus şi blocarea unei porţiuni uriaşe din China ar putea afecta peste 5 milioane de companii la nivel mondial, potrivit unui studiu realizat de firma de cercetare Dun & Bradstreet, relatează CNBC.

 

Firma a analizat provinciile din China cele mai afectate de virus şi a constatat că sunt conectate puternic la reţeaua de afaceri globală.

În regiunile cu cel puţin 100 de cazuri confirmate la data de 5 februarie se află peste 90% din toate companiile active din China, potrivit raportului, iar circa 49.000 de companii din aceste regiuni sunt divizii şi filiale ale unor companii străine.Aproape jumătate (49%) dintre companiile cu filiale în regiunile afectate au sediul central în Hong Kong, în timp ce companiile americane reprezintă 19%, cele Japoneze 12%, iar cele Germane 5%.Potrivit datelor oficiale publicate luni de autorităţile din China, în ţară erau confirmate peste 70.000 de cazuri, care au provocat moartea a 1.770 de persoane.
Cercetătorii firmei Dun & Bradstreet au descoperit că cel puţin 51.000 de companii din lume, dintre care 163 sunt incluse în topul Fortune 1000, au cel puţin un furnizor de rangul întâi în regiunile afectate, în timp ce cel puţin 5 milioane, dintre care 938 în Fortune 1000, au cel puţin un furnizor de rangul al doilea.

Impactul asupra afacerilor din China şi din restul lumii determină deja revizuirea în scădere a estimărilor referitoare la reşterea economică din acest an.

Citește și: Hamilton și Messi, sportivii anului

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele