Peste 50% dintre bolnavii de Covid-19 au dezvoltat anomalii ale funcţiilor cardiace

La un caz din şapte au fost observate anomalii severe

0

Peste jumătate dintre pacienţii diagnosticaţi cu coronavirus COVID-19 au dezvoltat anomalii ale funcţiilor cardiace, relevă un studiu efectuat de Fundaţia Britanică pentru Boli Cardiace.

 

Cercetătorii din cadrul Universităţii Edinburgh au examinat rezultatele ecografiilor cardiace a 1.216 pacienţi care au coronavirus, din 69 de ţări.

Japonia testează un vaccin împotriva coronavirus COVID 19

55% dintre pacienţii examinaţi, inclusiv cei care aveau boli cardiace preexistente, au suferit modificări ale modului în care inima pompează. La un caz din şapte au fost observate anomalii severe. Dintre cei 1.216 pacienţi examinaţi, 901 nu aveau anomalii cardiace înainte de efectuarea studiului. Dintre pacienţii care nu aveau boli cardiace preexistente, 46% au dezvoltat anomalii, iar 13% dintre disfuncţiile observate sunt severe. Modificările au fost observate prima dată la pacienţi bolnavi de Covid-19, iar cercetătorii cred că sunt cauzate de această boală.

“Se ştie că formele severe de gripă afectează inima, dar am fost surprinşi să vedem atât de mulţi pacienţi infectaţi cu noul coronavirus care au disfuncţii cardiace severe. Acum trebuie să înţelegem mecanismul care provoacă anomaliile, să vedem dacă problemele sunt reversibile şi ce efecte cardiace rămân pe termen lung din cauza bolii Covid-19”, afirmă profesorul Marc Dweck.

7 mituri false despre coronavirus COVID-19

Concluziile studiului sugerează că sunt necesare examinări cardiace suplimentare în cazul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, pentru a se stabili tratamente care să prevină apariţia disfuncţiilor cardiace pe termen lung.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele