5000 de copii bolnavi de cancer în România, 2 % din total

0

Cancerul este una dintre principalele cauze de deces în întreaga lume, afectând anual femei şi bărbaţi, tineri şi vârstnici. Cancerul la copil este o boala rară și reprezintă 2% din toate cancerele. În România nu funcționeaza încă Registrul Național de Cancer, însă este estimat că există 5.000 de copii pacienți cu boală în evoluție sau remisiune, fiind înregistrate 500 de cazuri noi/an.

4700 de euro și 30 de perechi de ochelari

Asociația PAVEL și Essilor România au organizat o acțiune de screening pentru pacienții din cadrul Institutului Oncologic București. Astfel, 67 de persoane au beneficiat de consult oftalmologic amănunțit și au fost comandate 30 de perechi de ochelari, conform rețetei prescripție.

Citește și De la afaceri cu petrol la investiţii în sănătate

Întreaga acțiune este evaluată de oficialii Essilor la o valoare aproximativă de 4.700 euro. Din echipa de screening au făcut parte specialiști Essilor, cât și medici pediatri oftalmologi din rândul partenerilor companiei.

“Ne dorim să ajutăm în mod real copiii și familiile acestora. Suntem conștienți că vorbim de o boală care aduce mari provocări financiare familiilor, iar prin suportul oferit vrem să ne asigurăm că monitorizăm corect sănătatea oculară a micilor pacienți și intervenim acolo unde este nevoie, în mod gratuit”, a declarat Tudor Baciu, Country Manager Essilor.

 

 

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele