55 de şcoli vor fi renovate cu bani de la Banca Mondială

0

Banca Mondială acordă României un împumut de 100 milioane euro – prin Ministerul de Finanţe, care va fi implementat de Ministerul Educaţiei – prin care aproape 100 de clădiri ce aparţin de 55 de şcoli din România vor fi renovate.

 

 

“Aproximativ 100 de clădiri ce aparţin de 55 de şcoli din România vor fi renovate pentru a îndeplini standarde moderne de siguranţă, rezilienţă, incluziune, sustenabilitate şi infrastructură digitală, în cadrul unui nou ‘Proiect pentru şcoli mai sigure, incluzive şi durabile’. Proiectul, în valoare de 100 de milioane de euro, a fost aprobat astăzi de Consiliul de Administraţie al Băncii Mondiale”, a anunţat banca.

Acest proiect, implementat de Ministerul Educaţiei, îşi propune să abordeze provocările legate de infrastructura şcolară, să evidenţieze procesul şi impactul investiţiilor în şcoli mai sigure şi moderne şi să stabilească bazele instituţionale pentru investiţii eficiente şi strategice pe termen lung. Accesul la săli de clasă moderne este esenţial pentru îmbunătăţirea rezultatelor educaţionale, creşterea numărului de înscrieri la şcoală şi integrarea diferitelor nevoi ale elevilor, precizează banca.

În România, este o nevoie urgentă de îmbunătăţire a rezultatelor educaţionale, în special, în ceea ce priveşte o serie de probleme majore ce ţin de reducerea absenteismului in rândul elevilor şi creşterea numărului de elevi care participă la clase şi îşi finalizează studiile, spun reprezentanţii Băncii Mondiale.

„Un copil născut în România se aşteaptă să îşi atingă doar 58% din productivitatea totală pe care ar putea-o atinge dacă ar avea acces la servicii mai bune de educaţie şi sănătate. În plus, cercetările demonstrează cum calitatea infrastructurii educaţionale afectează în mod direct nivelul de performanţă al elevilor. Îmbunătăţiri în calitatea acestei infrastructuri vor ajuta în mod direct elevii de astăzi, iar, in viitor, vor aduce beneficii întregii ţări”, spune Tatiana Proskuryakova, director de ţară al Băncii Mondiale pentru România.

Turcia în lockdown, finala Ligii Campionilor se va desfășura la Istanbul

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele