6.700 de candidaţi, la proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ

0

Ministerul Educaţiei a anunţat că peste 6.700 de candidaţi sunt aşteptaţi la proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ care va avea loc miercuri, în 42 de centre de examen.

 

Intrarea în săli se face de la ora 08.00, cu respectarea tuturor normelor sanitare şi de distanţare dela exemene. Proba va începe la ora 10.00 şi va dura patru ore.

Proba scrisă din cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2020, are loc, miercuri, începând cu ora 10:00, în 42 de centre de examen. ”Dintre cei 7.105 candidaţi înscrişi la începutul anului şcolar la 95 de discipline de examen, au fost admişi la proba scrisă 6.776 de candidaţi, care au îndeplinit cumulativ următoarele condiţii: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an, calificativul pentru anul şcolar în curs «Bine» sau «Foarte bine» şi media aritmetică a notelor obţinute la inspecţia la clasă şi la evaluarea portofoliului profesional – minimum 8 (dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective)”, a precizat MEC.

Instituţia a precizat că, având în vedere contextul pandemic care a impus suspendarea cursurilor în şcoli, candidaţii au fost admişi la proba scrisă cu condiţia susţinerii unei singure inspecţii la clasă (spre deosebire de anii anteriori, când se susţineau două inspecţii). De asemenea, candidaţii au avut posibilitatea să solicite echivalarea rezultatului obţinut la ultima inspecţie la clasă, susţinută în calitate de cadru didactic calificat.

Citește și: Poliția trebuie să ajute Direcțiile de Sănătate pentru identificarea persoanelor suspecte de COVID-19

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele