74 de SUV-uri Dacia Duster au ajuns la militarii români

2
Dacia Duster SUV, Armata Română
Dacia Duster SUV, Armata Română

74 de vehicule Dacia Duster au fost livrate Ministerului Apărării Naționale.

 

Ceremonia de predare a vehiculelor a avut loc la sediul Brigăzii 122 Logistice „Muntenia” din cadrul Comandamentului Logistic Întrunit, în prezența lui Vasile Dîncu, Ministrul Apărării Naţionale.

Mașinile sunt destinate misiunilor de Poliție Militară, precum şi participării personalului MAPN la exerciții şi activități de instruire.

Beneficiază de tracțiune 4×4, motorizare Blue dCi 115CP și o schemă de culori de tip mozaic, aplicată pe toată suprafața caroseriei, printr-un proces tehnologic desfășurat integral în uzina de la Mioveni – o premieră ca procedeu de vopsire industrial.

36 transportoare blindate 8X8 Piranha V pleacă spre Scorpionii Roșii Craiova

SUV-urile au fost adaptate special pentru a răspunde exigențelor unor misiuni desfășurate în cele mai dificile condiții, cu elemente de protecție şi cu dotări specifice.

„Pentru noi, colaborarea cu MAPN reprezintă cea mai importantă confirmare a atributelor de robustețe şi fiabilitate ale modelului Duster. Sper că militarii care vor utiliza noile vehicule vor descoperi în acestea tovarășe de drum de încredere în misiunile pe care le vor îndeplini – indiferent de anotimp şi de starea șoselelor – în cele mai dificile situații!”, a declarat Directorul General Dacia.

În perioada 2015-2021, Dacia a livrat Ministerului Apărării Naționale un număr de 886 vehicule Duster.

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele