75 de milioane de lei pentru IMM-uri, ONG-uri şi persoanele implicate în educaţie şi dezvoltarea competenţelor profesionale

0

BCR Social Finance a încheiat un acord cu Fondul European de Investiţii pentru o finanţare de 75 de milioane de lei, disponibilă pentru IMM-uri, ONG-uri şi persoanele implicate în educaţie şi dezvoltarea competenţelor profesionale, au anunţat reprezentanţii organizaţiei în cadrul unei conferinţe de presă.

 

Pornind de la acest parteneriat, BCR Social Finance lansează trei tipuri noi de produse de creditare, care se concentrează pe finanţarea IMM-urilor ce investesc în calificarea şi reconversia profesională a angajaţilor, a organizaţiilor care furnizează servicii de educaţie şi formare (grădiniţe, şcoli şi ONG-uri) şi pentru studenţi, în vederea continuării studiilor.

Ştefan Buciuc, CEO BCR Social Finance, a menţionat că instituţia pe care o conduce a acordat până în prezent finanţări în valoare 530 de milioane lei, prin 14.000 de credite destinate susţinerii micro-întreprinderilor şi ONG-urilor.

De asemenea, în 2020, BCR Social Finance a oferit sprijin pentru microîntreprinderi prin acordarea a 1.400 de credite, în valoare de 70 milioane de lei. În acelaşi timp, 8 ONG-uri au fost finanţate cu 1.300.000 lei, creditele beneficiind de dobândă subvenţionată 100% de Fundaţia Erste.

Prin acordul de garantare încheiat în cadrul EFSI Skills & Education Guarantee Pilot, BCR Social Finance îşi propune în următorii trei ani să îmbunătăţească accesul la oportunităţile de dezvoltare a educaţiei, prin trei produse noi de creditare.

Potrivit reprezentanţilor BCR Social Finance, primul produs de creditare este Finanţare Skills and Education, categoria B – produs destinat IMM-urilor interesate să investească în perfecţionarea şi recalificarea forţei de muncă. Acest instrument de finanţare vine să ajute IMM-urile să asigure continuitatea locurilor de muncă pentru angajaţii lor şi chiar creşterea afacerii.

Al doilea produs de creditare este Finanţare Skills and Education, categoria C – produs destinat IMM-urilor şi ONG-urilor implicate în educaţie. Acest instrument de finanţare vine în sprijinul antreprenorilor care conduc o instituţie de învăţământ, şcoală privată, grădiniţă sau formare privată şi afaceri de dezvoltare a abilităţilor profesionale şi au nevoie de finanţare pentru activitatea lor.

Totodată, al treilea produs de creditare este Finanţare Skills and Education, categoria A – produs destinat studenţilor, prin care se pot acoperi cheltuielile cu taxa de studio, echipamente, cărţi şi alte materiale legate de studiu, cheltuieli de cazare şi mobilitate.

 

Campioana Europeană a fost eliminată de la EURO 2020

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele