9.000 de persoane programate pentru vaccinare cu AstraZeneca s-au retras

1
vaccin astrazeneca
COVID-19 / Coronavirus vaccine / AstraZeneca
- Reclama -

Secretarul de stat Andrei Baciu de la Ministerul Sănătăţii a declarat că 9.000 de persoane programate pentru vaccinare cu serul AstraZeneca s-au retras. Alte 5.740 s-au programat pe locurile rămase libere.

 

„Din cele 200.000 de persoane înscrise la vaccinare cu vaccinul de la AstraZeneca, 9.000 de înscrieri au fost retrase în cursul zilei astăzi. Însă, pe măsură ce locurile s-au eliberat în platforma de programare, peste 5.740 de persoane au ocupat sloturile disponibile. 5.740 de persoane s-au programat pe sloturile libere pentru vaccinurile produse de AstraZeneca”, a spus Baciu.

El a subliniat că dozele din lotul retras în carantină au fost înlocuite.

Vezi și Bulgaria oprește vaccinare cu AstraZeneca

„Lotul acela rămâne în carantină. Vorbim de 4.300 de doze, nu foarte mult. Le-am înlocuit. Am dat dispoziţie de aseară ca aceste doze să fie înlocuite. Dozele cu pricina să fie retrase de către DSP-uri în carantină. Le menţinem deoparte temporar până se finalizează analiza. Acestea au fost înlocuite, astfel încât persoanele programe astăzi au putut beneficia de doze din alte locuri de la compania AstraZeneca”, a explicat secretarul de stat.

- Reclama -

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 a decis joi seară că peste 4.000 de doze de vaccin AstraZeneca, provenind dintr-un lot pentru care Italia a decis suspendarea temporară a administrării, vor fi carantinate temporar, însă va continua vaccinarea cu serul din celelalte loturi.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele