Liderul USR, Dan Barna, a anunţat că deputaţii au votat pentru înfiinţarea Direcţiei pentru Investigarea Infracţiunilor de Mediu.

„Victorie pentru mediu! Camera Deputaţilor a votat pentru înfiinţarea Direcţiei pentru Investigarea Infracţiunilor de Mediu (DNA-ul pădurilor). DIIM este un proiect USR şi reprezintă o schimbare majoră de paradigmă în raportarea statului român la problemele de mediu”, afirmă Dan Barna, miercuri, într-o postare pe Facebook.

El enumeră mai multe motive pentru care acest proiect este important: „pierdem anual un miliard de euro doar de pe urma furturilor din păduri; 25.000 de oameni îşi pierd viaţa în fiecare an urmare a unor afecţiuni generate de poluarea aerului; riscăm sancţiuni de sute de mii de euro zilnic dacă vom continua să nu facem nimic pentru a curăţa aerul pe care îl respirăm”. „DNA-ul pădurilor va avea la dispoziţie procurori specializaţi, agenţi de poliţie şi experţi care se vor ocupa exclusiv de combaterea infracţiunile împotriva mediului”, spune Barna.

 

Citește și: 350 de mii de romani și-au pierdut joburile din 16 martie