Firea duce pensionarii în Grecia, dar nu îi lasă la droguri şi alcool

0

Primăria Capitalei cheltuiește 2 milioane de lei (peste 400.000 de euro) pe excursii peste hotare destinate pensionarilor bucureșteni. Sunt alocate 1.000 de locuri pentru vacanțe de neuitat în Paralia-Katerini: transport dus-întors cu autocarul, șapte nopți de cazare într-un hotel cu acces la piscină, trei mese asigurate în fiecare zi, excursii pe muntele Olimp și la alte obiective turistice. Gratuit!

În regulamentul de participare, pensionarilor li se pune în vedere că pe durata vacanței nu au voie să se îmbete și să consume droguri. Înscrierile pentru ocuparea celor 1.000 de locuri au început chiar de astăzi, iar principala regulă de selecție este primul venit, primul servit. Șansele sunt, însă, inegale deoarece organizatorii au făcut eforturi reduse pentru a mediatiza organizarea excursiilor, informația circulând doar pe filieră de partid, ca să ajungă la cine trebuie.

Excursiile sunt organizate de Centrul pentru Seniori al Municipiului București (CSMB), instituție pe care Gabriela Firea a înființat-o anul trecut, bugetând-o cu peste 17 milioane de lei anual (3,6 milioane de euro). Tot CSMB oferă recompense bănești cuplurilor care aniversează 25, 50 sau 75 de ani de căsătorie și organizează excursii interne și petreceri pentru persoanele de vârsta a treia.

Centrul pentru Seniori al Municipiului București este condus de tânăra Alexandra Dobre (26 de ani), membră PSD, cunoscută ca fosta secretară a lui Gabriel Oprea. Alexandra Dobre nu a dat vreun concurs pentru postul de director al CSMB, ci a fost numită prin detașare. Contactată de Recorder, Alexandra Dobre a precizat că nu poate răspunde la nicio întrebare, nici în legătură cu organizarea excursiei în Grecia, nici cu numirea sa în funcția de director.

Recent, Centrul pentru Seniori al Municipiului București a organizat, la un restaurant de cartier, o petrecere pentru pensionarii bucureșteni la care participanții au primit iconițe și poze cu Gabriela Firea. Petrecerea a costat 11.000 de euro, iar contractul a fost acordat unei firme care se ocupă cu comerțul de piese auto.

„La pas prin tărâmul legendar al Greciei”

Se va pleca în mai multe serii, în perioada august-octombrie 2018, iar pentru a ajunge pe lista participanților, doritorii trebuie să îndeplinească unele condiții: vârstă peste 50 de ani, domiciliul în București de cel puțin un an și venituri lunare brute care să nu depășească salariul minim brut pe economie (1.900 de lei). Se fac însă și excepții, pentru că, în cazul cuplurilor, este suficient ca măcar unul din soți să se încadreze în această grilă de venit.

Citeşte şi Președintele PSD Tulcea a semnat inițiativa #Fără Penali

Cei care îndeplinesc aceste criterii și își doresc să meargă în Grecia pe banii Primăriei se pot înscrie, începând de astăzi, la biroul de relații cu publicul din strada Constantin Mille, numărul 10.

Cu condiția să afle de această oportunitate, pentru că organizatorii nu s-au prea obosit să promoveze organizarea taberei. Singurele informații sunt ascunse într-un submeniu din site-ul Centrului pentru Seniori al Municipiului București (CSMB) și au fost postat abia aseară, cu câteva ore înainte de începerea înscrierilor. De asemenea, în această dimineață s-a făcut o postare pe contul de Facebook CSMB, care are doar 800 de urmăritori. Începerea înscrierilor n-a fost anunțată pe niciun alt canal de comunicare, cele 1.000 de locuri părând pregătite pentru persoane care au acces la informații primite direct de la sursă.

Aceștia vor avea parte de toate condițiile pentru a petrece o vacanță în Paralia-Katerini. Transportul, cazarea și masa sunt asigurate, iar pe lângă aceste facilități seniorii vor mai beneficia de excursii pe muntele Olimp și la obiectivele turistice din Meteora, precum și de petreceri culturale tematice (seară grecească, seară românească) și de nelipsitele jocuri recreative între care se remarcă șahul și, bineînțeles, tablele.

Sursa: Recorder.ro

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele