Vlad Voiculescu l-a demis pe managerul interimar al Institutului „Matei Balş”

0

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, l-a demis pe managerul interimar al Institutului „Matei Balş”, decizia fiind motivată de „multiplele disfuncţionalităţi în gestionarea situaţiei pacienţilor internaţi în Pavilionul V al Institutului care au fost transferaţi în urma incendiului din 29 ianuarie 2021 şi în comunicarea cu Ministerul Sănătăţii”.

 

Atribuţiile vor fi preluate de directorul medical, dr. Cătălin Apostolescu. Voiculescu a cerut o anchetă a Corpului de Control, care să elucideze modul în care au fost gestionate transferurile tuturor pacienţilor internaţi în Pavilionul V.

„Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a decis astăzi demiterea managerului interimar al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Univ. Dr Matei Balş” din Bucureşti. Atribuţiile de manager interimar vor fi preluate, începând de astăzi, de directorul medical dr Cătălin Apostolescu. Decizia este motivată de multiplele disfuncţionalităţi în gestionarea situaţiei pacienţilor internaţi în Pavilionul V al Institutului care au fost transferaţi în urma incendiului din 29 ianuarie 2021 şi în comunicarea cu Ministerul Sănătăţii, conform Art. 6, alin. (1) şi (5), al Ordinului ministrului Sănătăţii 1384/2010 privind aprobarea modelului-cadru al contractului de management şi a listei indicatorilor de performanţă a activităţii managerului spitalului public”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Sănătăţii.

Conform sursei citate, Ministerul Sănătăţii a solicitat, luni dimineaţă, informaţii cu privire la decesul unui pacient internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov care, potrivit presei, s-a aflat în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Univ. Dr Matei Balş” în timpul incendiului.

Turcan: Minerii îşi vor primi banii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele