A fost înfiinţată comisia parlamentară pentru legile electorale

0

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat că Parlamentul a înfiinţat Comisia parlamentară pentru legile electorale, iar astăzi va discuta cu liderii grupurilor parlamentare pentru a stabili programul acesteia şi când să fie convocată sesiunea extraordinară.

„În plenul reunit de ieri s-a constituit comisia comună, în seara asta apare în Monitorul Oficial şi de mâine această comisie este operaţională. Este de datoria mea ca preşedinte al Camerei Deputaţilor să stau de vorbă cu liderii grupurilor politice şi împreună să stabilim un calendar şi să vedem dacă ne încadrăm în această sesiune sau dacă facem o sesiune extraordinară. Din punctul meu de vedere, şi aici este o discuţie dacă prelungim această sesiune sau dacă facem mai devreme de sesiunea din septembrie, în funcţie şi de concediile sau de activităţile din teritoriu ale colegilor. (…) În cursul zilei de azi o să-i contactez telefonic pe toţi liderii de grup şi o să încercăm să creionăm un parcurs normal, democratic. Este pentru prima oară când toate forţele politice, şi Guvernul, şi Prezidenţia (Preşedinţia – n.r.) suntem de acord că trebuie de urgenţă iniţiată o modificare legislativă”, a declarat Marcel Ciolacu, la Parlament.

El a spus că se va discuta, probabil, pe două variante: votul prin coprespondenţă şi prelungirea timpului de vot. „Am dori să evităm, cel puţin din punctul meu de vedere şi al grupului PSD, să evităm votul electronic în acest moment. Consider că nu suntem pregătiţi încă pentru votul electronic”, a precizat Ciolacu.

Citeşte şi: Curiosul caz al lui Eugen Orlando Teodorovici: ”Uitați, domne, de banii europeni, pentru că nu există”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele