Curiosul caz al lui Eugen Orlando Teodorovici: ”Uitați, domne, de banii europeni, pentru că nu există”

0
Teodorovici

Aflat la o dezbatere despre problemele sistemului de sănătate, ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici, le-a spus managerilor de spitale să uite de banii europeni. Pentru că nu există, sunt bani publici, potrivit Digi24.

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe: ”Uitați, domne de spaţiul ăsta, de banii europeni, nu există bani europeni, există o sursă de venit la bugetul de stat şi punct. Regulile le facem noi în ţară şi ne asumăm dacă vrei sau nu să plătim din bani europeni.

Nu există bani europeni, există sursa de venit la bugetul de stat și punct.

Eu am un stil de vorbire radical, în sensul că este ban public, banul european, împrumuturile, buget de stat, toți sunt bani publici.

Citește și: RISE Project deconspiră jaful din banii publici, banii României. Autori: politicieni corupți

Statul român decontează din sursele pe care le are la dispoziție, fie că e buget de stat, împrumuturi. Statul așează în pagină ce finanțează și dacă bate cu ce cere Comisia, decontează de acolo, dacă nu asta este. Asta e logica, nu încercați să duceți discuția că nu iese, sau nu cu mine.

Banii europeni îi folosim, sau spun ca oamenii să înțeleagă beneficiile aderării, pe lângă multe altele, sunt și bani europeni. Eu am spus de multe ori, nu banul european contează, ci ceea ce vine cu banul european, adică principiile europene, practicile, asta a câștigat România, nu neapărat banii europeni. Că n-am învățat noi foarte multe, asta e altă discuție”, a încheiat Teodorovici. 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele