A scăzut numărul de infracțiuni de Crăciun

0

Purtătoarea de cuvânt a MAI Monica Dajbog a anunţat că pentru minivacanţa de Crăciun, conducerea Ministerului a dispus ca în fiecare zi să fie mobilizati, peste 25.000 de angajaţi, cu 4.000 mai mulţi decât anul trecut, care să aibă în atenţie atât siguranţa cetăţenilor, cât şi verificarea respectării regulilor de protecţie sanitară.

 

În ultimele 24 de ore au fost aplicate aproximativ 4.000 de amenzi în valoare de peste 835.000 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie. Cu toate acestea, în a doua zi de Crăciun au fost sesizate cu 50% mai puţine infracţiuni faţă de 2019.

„Pentru că astăzi îl sărbătorim pe Sfântul Ştefan, vă rog să îmi permiteţi să urez din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne tuturor celor aproape 500.000 de români care îşi serbează onomastica un călduros La mulţi ani! Aşa cum v-am anunţat zilele trecute, pentru minivacanţa de Crăciun, conducerea Ministerului a dispus ca în fiecare zi să fie mobilizati, peste 25.000 de angajaţi, cu 4.000 mai mulţi decât anul trecut, care să aibă în atenţie atât siguranţa cetăţenilor, cât şi verificarea respectării regulilor de protecţie sanitară. Pe parcursul acestor zile nu s-au înregistrat evenimente deosebit de grave, climatul de ordine publică fiind menţinut la nivelul întregii ţări. În ceea ce priveşte numărul de infracţiuni, se continuă trendul descendent din anii anteriori, în a doua zi de Crăciun de exemplu fiind sesizate cu 50% mai puţine infracţiuni faţă de anul trecut”, a afirmat Monica Dajbog, duminică, într-o declaraţie de presă.

Ea a adăugat că sâmbătă au fost prinşi în flagrant 109 autori de infracţiuni care au săvârşit 112 fapte penale şi au fost depistate 9 persoane urmărite naţional sau internaţional.De asemenea, poliţiştii au acordat o atenţie deosebită drumurilor pe care se pot produce accidente grave. În urma acţiunilor desfăşurate, în data de 26 decembrie, au fost reţinute 247 de permise de conducere şi 57 de certificate de înmatriculare.

Start, o asistentă este prima persoană vaccinată în România

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele