Acţiunile H&M au crescut joi cu 15%

1
- Reclama -

Acţiunile H&M au crescut joi cu 15%, până la un maxim din ultimele 10 luni, după ce retailerul de modă a raportat un profit operaţional surprinzător pentru primul trimestru, datorită unui câştig unic şi ca urmare a reducerii costurilor, în ciuda faptului că clienţii au redus cheltuielile.

 

În timp ce H&M pare că îşi va ţine sub control costurile, încă are dificultăţi să concureze cu principalul rival Inditex, proprietarul Zara şi al altor mărci, precum şi cu extinderea rapidă a retailerilor online de modă, cum ar fi SHEIN şi Temu.

”Relaţia calitate-preţ pe care o oferim este, cu adevărat, foarte importantă pentru clienţi în acest moment”, a declarat directorul general Helena Helmersson pentru Reuters, într-un interviu.

Vremea neobişnuit de rece de pe multe dintre pieţele cheie ale retailerului suedez i-a împiedicat pe cumpărători să cumpere îmbrăcăminte de primăvară, a spus compania, afectand cifrele vânzărilor din martie.

- Reclama -

Totuşi, acţiunile H&M au atins cel mai ridicat nivel din luna mai a anului trecut, o evoluţie amplificată de poziţiile scurte pe acţiuni.

În vizită la târgul ISH, cel mai important eveniment în domeniul instalaţiilor pentru construcţii

Profitul operaţional a fost de 725 de milioane de coroane suedeze (69,73 milioane de dolari) în primul trimestru fiscal al companiei, faţă de 458 de milioane de coroane cu un an mai devreme. Acest lucru s-a datorat în mare parte unei creşteri unice de 1,1 miliarde de coroane din reevaluarea pachetului său majoritar de acţiuni la platforma de revânzare la mâna a doua Sellpy.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele