Iran, afectat de coronavirus vrea să-și țină cetățenii acasă

0

Iranul a introdus joi o interdicţie de călătorie între oraşe, a anunţat un oficial iranian într-o conferinţă de presă televizată, în contextul temerilor privind un al doilea val de infecţii cu coronavirus în ţara din Orientul Mijlociu cel mai puternic lovită de pandemie, relatează Reuters.

„Cei care au călătorit cu ocazia sărbătorilor de Noul An Iranian ar trebui să se întoarcă imediat în oraşele lor fără să facă vreo oprire între localităţi pe drumul înapoi spre casă”, a spus Hossein Zolfaghari, membri al centrului naţional de luptă împotriva coronavirusului din Iran.

„Au fost prelungite decizia de închidere a universităţilor şi a şcolilor şi decizia de suspendare a adunărilor”, a mai afirmat el, adăugând că persoanele care încalcă aceste măsuri vor suferi consecinţele legii.

Miercuri, un purtător de cuvânt al guvernului de la Teheran a spus că Iranul s-ar putea confrunta cu un al doilea val al pandemiei de coronavirus.

Oficialii s-au plâns că numeroşi iranieni au ignorat apelurile publice de a rămâne în casă şi de a-şi anula deplasările pentru sărbătorile de Noul An Iranian care au început la 20 martie.

Numărul deceselor provocate în Iran de noul coronavirus ajunsese miercuri la 2.077, iar cel al infectărilor, la 27.017.

Autorităţile le-au cerut iranienilor să evite spaţiile publice şi să rămână în casă, iar şcolile, universităţile şi centrele culturale şi sportive au fost temporar închise.

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a sugerat miercuri că răspunsul Teheranului faţă de epidemia de COVID-19 s-ar putea înăspri, anunţând apropiata aplicare de ‘noi restricţii’, pe care le-a calificat drept ‘dificile’ pentru populaţie.

Republica islamică, una dintre ţările cele mai afectate de epidemie, alături de Italia, China şi Spania, a refuzat până în prezent să impună măsuri de izolare a populaţiei.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele