Acţiunile Uber Technologies au scăzut la un minim record

0

Acţiunile Uber Technologies au scăzut miercuri cu până la 9%, la un minim record, după ce titluri deţinute de investitorii timpurii au devenit disponibile în urma expirării unei restricţii de şase luni, legată de oferta publică iniţială a companiei care oferă servicii de ride-hailing.

Uber a debutat la bursă în luna mai, cu un preţ al acţiunilor de 45 de dolari pe unitate, dar de atunci a pierdut peste 40% din capitalizare, din cauza dificultăţii de a păstra încrederea investitorilor.

Cea mai mare parte a celor 1,68 de miliarde de acţiuni Uber au fost blocate. În oferta publică iniţială, Uber a afirmat că vânzarea a 76% dintre acţiunile deţinute de persoane din companie, investitori în capital de risc şi alţi investitori este restricţionată. ”O parte din vânzările care au avut loc în ultimele zile au fost atribuite fricii că noi lichidităţi vor intra pe piaţă, ca urmare a expirării restricţiei, iar oamenii au încercat să o ia înainte”, a declarat Matt Novak, partener la All Blue Capital, care a investit în Uber.

Cu toate acestea, nu toţi investitorii timpurii în acţiuni Uber îşi vor marca profiturile, pentru că şi-ar fi putut cumpăra acţiunile la preţuri mai mari decât cel actual, de 25,58 dolari pe unitate.

Citește și: Orban afirmă că nu mai sunt bani pentru sănătate

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele