Acuzații de fraudă la calcularea despăgubirilor pentru secetă

0

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a acuzat luni posibile probleme la raportarea suprafețelor calamitate de secetă, pentru care fermierii urmează să primească despăgubiri.

 

„Vreau să fac un apel şi la fermieri, dar în primul rând la cei care fac parte din comisiile de constatare, pentru că în unele judeţe suprafeţele consemnate calamitate se apropie sau chiar depăşesc suprafeţele raportate în toamnă ca fiind însămânţate. Probabil, fie în toamnă s-au raportat greşit acele suprafeţe, fie echipele care constată şi fac procesele verbale nu îşi fac întotdeauna treaba. Noi vrem să-i despăgubim pe toţi cei care sunt păgubiţi, dar datele după care calculăm şi vom face aceste despăgubiri trebuie să fie date reale”, a declarat Adrian Oros într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

Oficialul român a spus că, potrivit datelor trimise de fermieri, 1,6 milioane de hectare sunt calamitate de secetă, iar verificările din teren au confirmat până în acest moment 941.000 de hectare calamitate. Termenul – limită pentru confirmarea acestor suprafețe calamitate este 15 iunie.

Citește și: 1,6 milioane de hectare calamitate de secetă

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele