ADMITERE LICEU 2018. Top licee. Top medii

0

Admiterea la liceu în 2018 permite realizarea unui top al liceelor, unde, conform mediilor de admitere, urmează să studieze cei mai buni elevi. Colegiul Național Sfântul Sava din București rămâne și anul acesta în vârful ierarhiei liceelor unde elevii intră cu cele mai mari medii din țară, potrivit rezultatelor repartizării computerizate.

Mediile de admitere din 2018 sunt ușor mai scăzute față de cele din 2017. Diferențele în cazul celor mai bune licee nu sunt însă decât de ordinul sutimilor.

La Colegiul Național ”Sfântul Sava”, media de admitere de anul acesta este 9,61 la profilul filologie, față de media de anul trecut de la același profil – 9,72.

La specializarea matematică-informatică bilingv, ultima medie a fost 9,91 față de cea din anul precedent, 9,93. Media de la această specializare este cea mai mare medie de admitere din țară.

La matematică-informatică, ultima medie a fost anul acesta 9,76, anul trecut fiind 9,81.

La profilul de științe ale naturii, ultima medie a fost 9,84, față de 9,91 anul trecut.

17 dintre elevii admiși anul acesta la ”Sava” au avut media de admitere 10.

La Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” din București, ultima medie de admitere la profilul matematică-informatică a fost 9,77, iar ultimul elev admis are media 9,50 și este la profilul filologie. Liceul ”Lazăr” a avut anul acesta cele mai multe medii de 10 – nouă – la Bacalaureat.

Citește și https://pedagoteca.ro/incepe-ti-dimineata-cu-un-avocado-si-o-banana/

În topul celor mai bune licee se află și Liceul Național ”Mircea cel Bătrân” din Constanța, unde s-a intrat cu 9,85 la matematică-informatică bilingv. Ultima medie de admitere la acest liceu a fost 9,42, la profilul științe sociale.

Printre cele mai bune medii se regăsesc și mediile de la Colegiul Național ”Frații Buzești” din Craiova, unde ultima medie de admitere la profilul științe ale naturii a fost 9,85, iar la științe sociale 8,91.

Colegiul Național ”B.P.Hașdeu” din Buzău are 9,78 ultima medie de admitere la profilul matematică-informatică bilingv. Ultima medie din tot liceul a fost 8,79, la profilul filologie bilingv.

Pe lista primelor 50 de specializări se află mai multe unităţi din Bucureşti, dar şi licee şi colegii din Constanţa, Dolj, Buzău, Argeş, Bihor, Iaşi, Prahova, Brăila, Galaţi şi Cluj. Ultima medie de admitere la cele mai bune 50 de unităţi de învățământ preuniversitar din ţară este 9.45.

Primele 5 licee la nivel naţional, ordonate după cele mai mari medii de admitere, sunt următoarele:

  1. Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti: 9,61 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere
  2. Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti: 9,57 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere
  3. Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti: 9,5o – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere
  4. Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca: 9,45 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere
  5. Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Bucureşti: 9,45 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere.

Trei eleve cu medii peste 8 au rămas nerepartizate: o elevă din Cluj, cu 8.73, o elevă din judeţul Ilfov, cu media de admitere 8.25, şi o elevă din Bucureşti, cu 8.06.

Vedeți aici clasamentul pe țară al liceelor în funcție de specializări, cu media de admitere pe profiluri.

Aici găsiți clasamentul liceelor din București în funcție de media pe specializări.

Articolul ADMITERE LICEU 2018. Top licee. Top medii apare prima dată în Pedagoteca.

Sursa: ADMITERE LICEU 2018. Top licee. Top medii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele