Adrian Năstase despre referendum: Propunerile sunt absolut jenante

0

Temele stabilite de preşedinte pentru referendum sunt de amatori, preşedintele doring, de fapt, să crească prezența la vot, a declarat Adrian Năstase, citat de stiripesurse.ro.

”Propunerile făcute sunt de amatori. Propunerile, că teme, sunt în zona unor soluții de revizuire a Constituției. Parlamentul va trebui să solicite precizări de la CCR, pentru că aceste cereri vizează un referendum de modificare a Constituției, nu unul consultativ”, a declarat fostul lider PSD.

În plus, Adrian Năstase a precizat şi ca Parlamentul ar urma să solicite precizări de la CCR pe temele propuse de președintele Iohannis.

“Președintele e într-o ceață permanentă, propunerile sunt absolut jenante. El încearcă să realizeze o prezență la vot, încearcă să scoată la vot o categorie de nehotărâți care să se rostogolească spre alegerile prezidențiale. E jenant, dovedește că nu are calitățile necesare pentru un mediator, nu e capabil să conducă țara”, a adăugat fostul prim-ministru.

Nu în ultimul rând, Adrian Năstase l-a acuzat pe Klaus Iohannis ca prin referendum ar urmări obţinerea unui al doilea mandat.

“Președintele greșește fundamental, crede că își va asigura al doilea mandat de președinte prin acest joc stupid. Reconsultarea e o stupizenie, nu există această instituție. Ce a spus azi e în afara Constituției”, a adăugat Adrian Năstase.

Citeşte şi Gabriel Oprea, Ilie Năstase şi Anghel Iordănescu deschid lista UNPR la europarlamentare

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele