PSD îl face pe Augustin Lazăr “comunist”, după anunţul privind inculparea lui Ion Iliescu

0

Statul de drept dintr-o ţară democratică nu poate fi construit cu foşti agenţi ai sistemului represiv comunist – a fost reacţia social-democraţilor la anunţul procurorului general Augustin Lazăr privind trimiterea în instanţă a dosarului ‘Revoluţiei’.

“Este revoltător ca dosarul ‘Revoluţiei’ să fie trimis în instanţă de un fost agent al poliţiei politice comuniste! Este intolerabil ca cel care a ţinut în chinuri disidenţii anticomunişti să se erijeze acum în făuritorul dreptăţii anticomuniste. La Revoluţie au murit oameni ca astfel de personaje să nu mai ocupe înalte funcţii în statul de drept postrevoluţionar.

Iohannis nu mai poate folosi scuza că nu ştia cine e cel pe care l-a numit în funcţia de procuror general al României. Acum ştie că Lazăr a făcut poliţie politică, dar îl protejează. Statul de drept dintr-o ţară democratică nu poate fi construit cu foşti agenţi ai sistemului represiv comunist”, susţin reprezentanţii PSD pe Facebook.

În opinia acestora, preşedintele Klaus Iohannis “a pretins până acum că îi reprezintă pe românii anticomunişti, dar, când a venit vremea să demonstreze că e alături de ei, îşi arată adevărata faţă de protector al securiştilor şi exponenţilor aparatului represiv ceauşist”.

Citește și Augustin Lazăr: Îmi cer scuze pentru durata excesivă a anchetei – aproape 30 de ani

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele