Adrian Năstase: Se încheie astfel o perioadă de 16 ani de suferinţe si nedreptăţi

0

Fostul premier Adrian Năstase anunţă, într-o postare pe blog, că decizia de reabilitare judecătorească a sa, pronunţată în 7 decembrie de ICCj, a rămas defintivă, el afirmând că ”se încheie astfel o perioadă de 16 ani de suferinţe si nedreptăţi”, pe care doreşte să le lase în urmă.

 

”Astăzi, am aflat că decizia instanţei de fond, privitoare la cererea mea de reabilitare judecatorească, a rămas definitivă, nefiind contestată de procurori. Se încheie astfel o perioadă de 16 ani de suferinţe si nedreptăţi, pe care doresc să le las în urmă. Puterea de a ajunge la acest moment mi-au dat-o membrii familiei mele, cărora le mulţumesc încă o dată. Ce-mi va rezerva viitorul, vom vedea împreună. Oricum, am aflat de la preşedintele Mitterand, că singurul cuvant care contează în politică este cuvântul „NU””, a anunţat Năstase pe blog, într-o postare intitulată ”Reabilitarea mea judecatorească a rămas definitivă”.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în 7 decembrie, reabilitarea fostului premier Adrian Năstase cu privire cele două pedepse cu închisoarea, una de doi ani şi cealaltă de patru ani. “Admite cererea de reabilitarea judecătorească formulată de petentul Năstase Adrian. Dispune reabilitarea judecătorească a petentului Năstase Adrian cu privire la pedeapsa de 2 ani închisoare (…) şi pedeapsa de 4 ani închisoare (…), pedepse ce au fost contopite prin sentinţa penală nr. 1385/08.05.2014 pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală, în dosarul nr. 1745/3/2014* (…) stabilindu-se o pedeapsă rezultantă de 4 ani şi 6 luni închisoare”, se arăta în minuta instanţei.

Decizia ÎCCJ nu era definitivă şi putea fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare.

Vezi condițiile de călătorie în Italia și Grecia impuse din cauza Omicron

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele