Agenţiile de Turism cer metode alternative de analiză a situaţiei epidemiologice din alte state

0

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) solicită autorităţilor găsirea unei metode alternative de analiză a situaţiei epidemiologice a ţărilor ce constituie destinaţii de vacanţă pentru cetăţenii români, iar soluţia ar fi un indice fix, predefinit, astfel încât persoanele care se întorc din vacanţă dintr-o destinaţie cu indice sub cel fixat să nu mai fie obligate să intre în carantină.

 

”În primul rând, permiteţi-ne să vă felicităm pentru modul în care se desfăşoară acţiunea de vaccinare a populaţiei, care considerăm că merge foarte bine şi ne oferă speranţa că vom reveni la normalitate în curând! Totuşi, nu putem să nu observăm că acest lucru, evident, îmbucurător pentru ţara noastră, are şi consecinţe negative asupra deplasării populaţiei în ţările cu indice epidemiologic mai ridicat decât România şi, implicit, asupra turismului, şi aşa greu încercat de mai bine de un an. Astăzi, Romania are indice 128, mai mic decât majoritatea ţărilor unde turiştii români preferă să călătorească în mod uzual, astfel că persoanele care încă nu s-au vaccinat trebuie să intre în carantină la întoarcerea în România”, subliniază Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) într-o scrisoare deschisă trimisă joi către Guvernul României, în atenţia premierului Florin-Vasile Cîţu şi a ministrului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, referitor la facilitarea călătoriilor în afara ţării pentru cetăţenii români.

ANAT face, pe această cale, un apel către Guvern şi solicită sprijin în identificarea unei metode alternative de analiză a situaţiei epidemiologice a ţărilor în care preferă să călătorească cetăţenii români, cum ar fi un indice fix, predefinit, sub care persoanele care se întorc din vacanţă dintr-o astfel de destinaţie să nu mai fie obligate să intre în carantină.

“Spre exemplu, dacă indicele este stabilit la 500, toţi cetăţenii români care se întorc din ţări cu indice epidemiologic sub 500 şi nu sunt vaccinati, să fie exceptaţi de la efectuarea carantinei. Acest model este aplicat cu succes în ţări precum Portugalia (indice fixat la 500) şi în Islanda (indice fixat la 700)”, arată ANAT.

OMS avertizează Europa în privința relaxării premature

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele