OMS avertizează Europa în privința relaxării premature

0

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizează  Europa împotriva unei relaxări a restricţiilor şi subliniază că ”situaţia din india poate avea lloc oriunde”.

 

Criza sanitară majoră cu care se confruntă India în prezent îşi poate avea originea în varianta indiană a SARS-CoV-2, însă şi într-un comportament precum nerespectarea restricţiilor sanitare, estimează OMS.

”Există în continuare o provocare uriaşă în ţări în care măsurile de protecţie individuală au fost relaxate sau în care au loc adunări în masă sau în care există variante mai contagioase ori în care acoperirea vaccinală este în continuare slabă. Acest lucru poate provoca o furtună perfectă” în sistemul de sănătate al oricărei ţări, avertizează într-o conferinţă de presă online directorul OMS Europa Hans Kluge.

Hans Kluge le aminteşte celor 50 de ţări din regiunea OMS Europa că ”măsurile individuale şi colective de sănătate publică şi măsurile sociale rămân factori hotărâtori” în oprirea pandemiei covid-19, în contextul în care apariţia unor îmbolnăviri în Europa scade ”în mod semnificativ pentru prima oară după două luni”.

Varianta indiană – B 1.617 – a fost descoperită în 17 ţări, inclusiv în mai multe ţări din Europa.

Coranvirus: OMS a emis noi recomandări

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele