Ai probleme cu banca, uite ce ai de facut

0

35% dintre românii datori băncilor rămâneau în urmă cu ratele acum doi ani. Ca să evite executarea silită, cei care au luat un împrumut “Prima Casă” sunt sfătuiţi să declare bancherilor toate veniturile, inclusiv cele ocazionale, cum ar fi conturi de economii, ca să arate că nu sunt insolvenți

35% dintre românii datori băncilor rămâneau în urmă cu ratele acum doi ani. Ca să evite executarea silită, cei care au luat un împrumut “Prima Casă” sunt sfătuiţi să declare bancherilor toate veniturile, inclusiv cele ocazionale, cum ar fi conturi de economii, ca să arate că nu sunt insolvenți.

Citește și BNR speră ca Guvernul să renunţe la legarea taxei pe activele financiare ale băncilor de ROBOR

La fel de eficient poate fi negocierea pentru modificarea scadenței sau a sumei de plată. Atenție, însă, nu puteți să depăşiţi durata de acordare a creditului!

Altă variantă ar fi modificarea ratei dobânzii sau reducerea ei, pentru o perioadă limitată sau pentru toată perioada până la restituirea împrumutului.

Nu în ultimul rând, ar trebui să luaţi în calcul refinanţarea creditului.

Ministerul Finanţelor recomandă băncilor să nu înceapă executarea silită până nu trimit restanţierilor informaţii despre sumele datorate, zile de întârziere şi penalități.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele