Albumul postum al lui Johnny Hallyday, “Mon pays c’est l’amour” face istorie în Franța

0

Albumul postum al lui Johnny Hallyday, “Mon pays c’est l’amour”, a fost vândut în 631.473 de exemplare (CD şi vinil) de la lansarea sa, vineri, o cifră istorică în Franţa, a anunţat luni Warner Music France, citată de AFP.

“Ne aflăm în faţa unei vânzări istorice, care certifică faptul că “Mon pays c’est l’amour”, al 51-lea album al lui Johnny, este disc de diamant”, a indicat pentru AFP Thierry Chassagne, patronul Warner, fără însă a afirma că un astfel de scor într-un timp atât de scurt constituie un record absolut în istoria muzicală franceză. Această cifră cuprinde perioada de vânzări dintre vineri dimineaţa şi duminică seara. La sfârşitul primei sale zile de comercializare, albumul atinsese deja 300.000 de vânzări. Un record pentru un disc semnat Hallyday, care a epuizat 250.000 de exemplare în 24 de ore cu albumul “Sang pour sang” în 1999, informează news.ro.

Ţinând cont de faptul că trei sferturi din cele 800.000 de discuri puse în vânzare au fost epuizate, Warner a relansat fabricarea de noi CD-uri. Pe platformele de streaming, albumul a înregistrat 7 milioane de accesări de vineri, adică o creştere de 1.000% în raport cu precedentul album, “De l’amour”, lansat în 2015. O altă cifră elocventă, “Mon pays c’est l’amour” a adunat 7 milioane de accesări pe YouTube, unde poate fi ascultat întreg albumul şi unde poate fi vizualizat clipul la “J’en parlerai au diable” (1,8 milioane de vizualizări doar acesta). Discul ar putea deveni cel mai mare succes comercial al lui Johnny Hallyday, care a murit în decembrie 2017 la vârsta de 74 de ani.

Citește și: Fly Go: Primele trei destinații de city break preferate de români în această toamnă sunt din Italia

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele