Cafeaua, cea mai bună băutură energizantă

2

Cea mai bună băutură energizantă este cafeaua, o arată multe studii care subliniază că intensifică procesele cognitive. Datorită cafelei, gândim mai bine, ne mișcăm mai bine, avem o stare de bună dispoziție. Cafeaua trebuie consumată în anumite limite, doctorul Radu Țincu.

 

Dacă bem o cantitate foarte mare și cafeaua poate să producă perturbări în funcționarea aparatului cardio-vascular, accelerează ritmul cardiac, crește tensiunea arterială, în primă fază apoi prin efectul diuretic scade tensiunea arterială. Pot să apară probleme la persoanele care suferă de boli cardiace sau neurologice, a subliniat dr. Radu Țincu.

Medicul a explicat că cea mai rea combinație este cea de alcool și energizante. Alcoolul este un deprimant al sistemului nervos central, iar băuturile energizante care conțin, în principiu, cofeină, zahăr și aminoacizi cum ar fi taurina, guarana. Iar această parte de stimulare vine în contradicție cu alcoolul. De multe ori tinerii consuma aceste două băuturi concomitent și nu se îmbată. Problema este că, la un moment dat, aceste efecte stimulatoare ale sistemului nervos dispar și rămâne alcoolul cu efectele lui nocive, care produce deprimarea creierului și cel mai important este că mulți ajung în comă, a atras atenția medicul.

Vezi și Cafea în schimbul uleiului uzat

Cea mai nefastă asociere este persoană tânără, sâmbătă noapte, alcool plus substanțe energizante pentru că produc efecte contradictorii, a arătat doctorul Radu Țincu.

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele