ALDE îl vrea pe Daniel Constantin afară din Guvern

0
- Reclama -

Biroul Politic Central al Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) a decis retragerea sprijinului politic pentru copreședintele formațiunii, Daniel Constantin.  Acesta ar putea rămâne fără funcția de vicepremier și ministru al Mediului.

Biroului Politic Central al ALDE a votat, duminică, retragerea sprijinului politic pentru copreşedintele Daniel Constantin, cu 86 de voturi „pentru” şi 12 „împotrivă”, propunerea fiind făcută de vicepreşedintele Andrei Gerea.

Daniel Constantin apreciază că: „Decizia nu are nicio legătură cu statutul sau cu legalitatea. Decizia va fi transmisă domnului președinte Liviu Dragnea și apoi premierului. Mingea este în terenul lor. De ei depinde dacă vor accepta o decizie care nu are legătură cu statutul sau cu legalitatea. Nu mă ţin de o funcţie de viceprim-ministru sau ministru. Nu pot să fiu călcat în picioare doar pentru această funcţie”.

„Nu pot să nu constat cu părere de rău anumite luări de poziţie care pe mine mă surprind. Politica nu este făcută ca unii să obţină poziţii în Guvern sau alte structuri, este făcută de oameni care au împreună o credinţă în valori şi principii”, a declarat copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Graţiela Gavrilescu, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, a fost propusă de ALDE în funcţia de ministru al Mediului, urmând ca în locul ei să vină senatorul Viorel Ilie.

- Reclama -

În momentul de faţă, în ALDE există două tabere, fostul PLR – pro Călin Popescu Tăriceanu  şi fostul PC, care îl susține pe Daniel Constantin.

sursa foto: digi24.ro

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele