Alegeri pentru şefia Ligii Profesioniste de Fotbal

0

Membrii Adunarii Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal vor alege astăzi la prânz preşedintele următorilor cinci  ani. Pentru postul de președinte candidează Gino Iorgulescu, actualul șef al LPF, și Sorin Drăgoi, președintele formației ACS Poli Timișoara.

„M-am hotărât să candidez pentru că unele cluburi au insistat. Apoi m-am asigurat că pot să refac contractul pentru drepturile TV începând de la aceeași sumă sau poate încă mai mare, pentru alți 5 ani. Am avut discuții cu cei care au preluat contractul de televiziune de la ISB, iar dânșii mi-au dat asigurări că se pot lua bani mai mulți. Mi-au spus că vor ca eu să candidez, iar dacă eu candidez se asigură noul contract, plecând de la banii care s-au luat până acum. În plus, publicitatea să se vândă la comun și să se încaseze mai mulți bani. Cluburile acum nu au un marketing foarte bun și iau bani puțini din publicitatea pe leduri la meciuri sau ce mai au prin stadioane. Dânșii au făcut niște calcule și cluburile pot câștiga mai mult vânzând la comun drepturile TV și drepturile de publicitate pe stadioane ”, a declarat Gino Iorgulescu.

„Din estimările pe care le am, cred că drepturile TV pot creşte cu 10% la următoarea licitaţie. Pe lângă asta, mai e un aspect important atunci cînd vine vorba de finanţare. Noi ne propunem să înfiinţăm un campionat pentru tinere speranţe, care va fi finanţat din alte surse private. Am avut deja discuţii cu o companie care e dispusă să plătească un milion de euro pentru finanţarea acestei competiţii. LPF este o sursă de expunere extraordinară pentru companii. Candidatura mea la LPF se bazează pe transparenţă şi management. Venind din poziţiţia de preşedinte al unui club de fotbal, ştii cu ce probleme te-ai lovit şi poţi, din poziţia de preşedinte al LPF, să faci mult mai multe lucruri pentru cluburile de fotbal din România. “, a afirmat Sorin Drăgoi.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele