Aleksei Navalnîi a anunţat că încetează greva foamei

0

Aflat în închisoare, Aleksei Navalnîi a anunţat că încetează greva foamei. ”Nu îmi retrag cererea de a vedea un medic potrivit, îmi pierd sensibilitatea în părţi din mâini şi din picioare (…) Dată fiind această evoluţie şi aceste circumstanţe, încep să închei greva foamei”, a scris Navalnîi pe contul său de Instagram.

 

Unul dintre cei mai vehemenţi critici ai preşedintelui Vladimir Putin, Navalnîi (44 de ani) a recurs la această formă de protest în urmă cu 24 de zile pentru a încerca să forţeze conducerea centrului de detenţie unde este închis să îi acorde asistenţă medicală adecvată pentru durerile acute de spate şi picioare. El acuzase conducerea penitenciarului că este torturat prin privarea de somn.

Aleksei Navalnîi a supravieţuit în august anul trecut otrăvirii cu un agent neurotoxic dezvoltat de armata sovietică.

Vezi și Navalnîi îi îndeamnă pe ruși la revoluție

După cinci luni de convalescenţă în Germania, a fost arestat încă de la întoarcerea la Moscova, la începutul acestui an. A fost judecat rapid şi condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare pentru nerespectarea condiţiilor de suspendare a unei condamnări din 2014 pentru deturnare de fonduri, despre care a susţinut tot timpul că a fost înscenată din motive politice.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele