Alertă și plaje închise după apariția rechinilor pe Coasta Brava, Spania

0

Este alertă în Spania, o destinație preferată de mulți români pentru vacanța de vară. Câteva plaje au fost închise, după ce mai mulți rechini din specii diferite au fost văzuți în apropierea destinațiilor de pe Costa Brava. Turiștii au fost cei care au văzut un prim exemplar, pe care l-au filmat dintr-o ambarcațiune, și au alertat autoritățile. 

Salvamarii au supravegheat marea din larg cu ajutorul sky-jeturilor, pentru a se asigura că nu există pericol pentru înotători.

Unde a fost văzut primul rechin, anul acesta

Teroare pe o plajă din Spania. Un rechin s-a apropiat foarte mult de țărm  (VIDEO) | Stiri Diaspora

Primul rechin albastru, de peste 2 metri lungime, a fost zărit joi, la circa 100 de metri de țărm, în apropierea stațiunii Sitges, aflată la o jumătate de oră de Barcelona, relatează TVR din Spania.

Inițial, au fost închise două plaje, iar autoritățile au arborat steagul roșu, pentru ca turiștii să nu intre în apă.

Rechinul a fost monitorizat o perioadă, după care i s-a pierdut urma, așa că a doua zi a fost arborat steagul galben, semn că se poate intra în apă, dar cu precauție.

Alți doi rechini, din specia numita Tintoreras, au fost văzuți apoi în Vilanova și Geltru.

Cinci plaje închise până acum

Beste attraksjoner og ting å gjøre i Costa Blanca 2022 - GRATIS  avbestilling | GetYourGuide

În total, 5 plaje au fost închise până când salvamarii și specialiștii în fauna marină care au analizat exemplarele au spus că nu reprezintă un pericol pentru înotători.

Turiștii însă sunt destul de speriați și puțini se aventurează să înoate departe de țărm.

În ultimii ani, rechinii s-au apropiat destul de mult de țărm, mai ales în această perioadă.

Anul trecut, 3 rechini au fost zăriți în 3 zile consecutive, de această dată pe Costa Blanca, în apropiere de Cullera, lângă Valencia și în Benidorm.

Cel din Benidorm a ajuns până aproape de mal și a fost nevoie de intervenția poliției și a specialiștilor de la Institutul Oceanografic pentru a fi dus înapoi în larg. Nu a fost semnalat însă niciun incident în care animalele marine să atace oameni.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele