Alex Constantinescu, despre FIFA 23: „Jocul este tot mai realist. S-au folosit costume motion capture în meciuri reale, pentru a culege date” (AUDIO)

0

Reprezentantul EA Sports România a discutat la radio Sport Total FM, în emisiunea „Fluier Final”, cu realizatorii Narcis Drejan și Dragoș Borchină, despre ultima variantă a celui mai jucat joc video din istorie.

Jocul FIFA 23 este creat în mare parte de colegii de la EA Sports România, iar Alex Constantinescu a oferit o reacție la “cald” imediat după lansare.

Lansarea FIFA 23 este o zi cu adevărat specială, când, în sfârșit, putem vedea reacții de la toată lumea care a așteptat următorul joc FIFA și noutățile cu care a venit. Jocul este tot mai apropiat de realitate și existat o situație delicată pe Youtube. Omenii își înregistrau și transmiteau live meciurile FIFA, iar algoritmii Youtube considerau că este un streaming de Premier League, lucru care era interzis din motive de licență, și jucătorii ajungeau să fie suspendați pe Youtube din această cauză. Deci, cam atât de realist a ajuns să fie jocul de FIFA. Când vine vorba de gameplay, lucrurile avansează din ce în ce mai mult, tot din această cauză de realism, acestea chiar sunt și noutățile pe care le avem anul acesta în materie de gameplay. S-au folosit foarte mult date din două meciuri, s-au jucat două partide speciale și s-au monitorizat fotbaliștii cu costume de moution capture. Am avut și un meci de fotbal feminin, pentru a extrage datele și a vedea diferențele din felul în care se mișcă jucătoarele pe teren, și toate datele acestea au fost cumva captate și introduse în joc, pentru o mișcare realistă. Se folosesc și foarte mulți algoritmi de inteligență artificială, pentru că se introduc foarte multe date, precum 10.000 de sprinturi, felul în care aleargă jucătorul, felul în care își mișcă mâinile, felul în care își face pașii și multe altele. Astea sunt introduse într-un algoritm de inteligență artificială și el practic procesează datele și calculează predicțiile despre cum ar trebui să se miște jucătorii și în alte situații pentru care n-am avut date, și compensează practic în lipsa de date din lumea reală, pentru a face jocul mai realist”, a spus Alex Constantinescu la Radio Sport Total FM.

Discuția integrală poate fi ascultată pe site-ul www.SPTFM.ro, sau accesând înregistrarea alăturată:

https://sptfm.ro/alex-constantinescu-despre-fifa-23-jocul-este-tot-mai-apropiat-de-realitate-s-au-jucat-doua-meciuri-si-s-au-folosit-costume-motion-capture-pentru-a-culege-date/

Noile updateuri și prețurile jocului FIFA 23

FIFA 23 vine cu peste 300 de parteneri, 19.000 de jucători, 700 de echipe şi 100 de stadioane. Are 30 de ligi din toată lumea şi îţi permite să joci în Champions League, UEFA Europa League, UEFA Europa Conference League, Bundesliga, CONMEBOL Libertadores, CONMEBOL Sudamericana, Premier League, LaLiga Santander, Ligue 1 şi Serie A.

„HyperMotion2” este o tehnologie care aduce în FIFA 23 peste 6.000 de animaţii autentice, ce conferă realism de fiecare dată când se intră în teren. Sunt noi mecanici de accelerare, dribling şi lovire a mingii.

Capturile „11 versus 11” sunt acum mai avansate, inclusiv cele de la fotbal feminin. Animaţiile sunt mai fidele şi AI-ul a învăţat de la un total de 9,2 milioane de cadre, ce provin de la capturi de meci real.

Prețurile la raft sau pe magazinele online pentru FIFA 23:

PS4: de la 269.90 lei până la 329.99 lei

PS5: de la 269.90 lei până la 359.99 lei

Xbox One: de la 318 lei până la 329.99 lei

PC: de la 269.90 lei până la 299.99 lei

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele