Alexei Navalnîi acuză occidentul că nu aplică sancțiuni reale oligarhilor și politicienilor ruși

Tatiana Navka, soția lui Dmitri Peskov, s-a distrat în Grecia

2
navalnîi

Alexei Navalnîi are dreptate când acuză occidentul că nu aplică sancțiuni reale oligarhilor și politicienilor ruși. Liderul opoziției ruse încarcerat, a acuzat țările occidentale că nu și-au respectat promisiunile de a impune sancțiuni dure împotriva membrilor elitei politice și de afaceri din Rusia.

 

Navalnîi a sugerat că lobbyiști și avocați puternici au permis oligarhilor favorabili Kremlinului să „scape” de sancțiuni. El a remarcat că doar 46 dintre cele 200 de persoane de pe lista Forbes a celor mai bogați 200 de ruși au fost sancționate. „Asta nu mi se pare că seamănă prea mult cu războiul declarat împotriva oligarhilor lui Putin”, a spus el într-un mesaj adresat avocaților săi.

„Nu ne putem aștepta la o scindare în rândul elitei lui Putin pe tema războiului dacă, în ciuda multor discuții, nu se folosește bățul împotriva lor, iar ei înșiși au destui morcovi”, a spus Navalnîi.

Politicianul a criticat, de asemenea, ușurința cu care oficialii și magnații ruși au putut pur și simplu să reînregistreze activele străine pentru a evita confiscarea lor, citând un iaht deținut de Dmitri Medvedev, fostul președinte și prim-ministru.

El s-a întrebat de ce Valentina Tereșkova, fostă cosmonaută și acum deputată, a putut să își viziteze vila din Italia. În 2020, ea a fost imaginea publică a demersului lui Putin de a-și prelungi limitele mandatului prezidențial până în 2036.

Tatiana Navka, soția lui Dmitri Peskov, s-a distrat în Grecia

„Spargerea farfuriilor face parte din dezlănțuirea vieții de noapte în Grecia”, a scris Tatiana Navka, soția lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, într-o postare pe Instagram, în timp ce spărgea farfurie după farfurie dansând într-un restaurant pe o melodie din filmul Zorba Grecul. Navka a șters între timp postarea de pe Instagram, canal interzis în Rusia dictatorului Putin..

Navka, o fostă campioană olimpică la dans pe gheață, și soțul ei, Dmitri Peskov, sunt ținta sancțiunilor din partea Uniunii Europene.

Vezi și Fiica lui Dimitri Peskov este supărată pe sancțiunile impuse de Occident

Grecia a negat că Navka, în vârstă de 47 de ani, ar fi intrat în țară, dar au existat speculații că aceasta ar fi putut vizita o insulă grecească din apropierea coastei Turciei, unde a declarat că se afla în vacanță. „Îmi place să aflu lucruri noi când sunt în vacanță”, a scris ea pe Telegram aseară.

Turcia nu a impus sancțiuni împotriva Rusiei. Un organ de presă din Grecia a declarat că Navka, care s-a născut în Ucraina, naviga între insulele turcești și grecești pe un iaht aparținând unui om de afaceri rus neidentificat.

Navka, comportament nazist fără remușcări

Navka a mai stârnit controverse în 2016, când a îmbrăcat o uniformă de lagăr de concentrare pentru un număr de dans pe gheață televizat, pe care unii l-au numit „Holocaustul pe gheață”. Navka și partenerul ei de dans, actorul Andrei Burkovsky, au apărut în uniforme cu dungi cu stele galbene în șase colțuri în cadrul popularului show TV de patinaj pentru celebrități Ice Age.

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele