Am putea avea totuși un vaccin anti-COVID-19 din UK

0

AstraZeneca a reluat studiile clinice privind vaccinului său COVID-19, după ce a primit undă verde de la autorități. Compania anunţase marţi că suspendă studiul clinic de fază a 3-a al posibilului său vaccin pentru coronavirus, dezvoltat în colaborare cu Universitatea  Oxford, după ce unul dintre participanţi a prezentat semne ale unei reacţii adverse grave.

 

Citește și Un vaccin anti-COVID a fost oprit de la testare în Marea Britanie

„La 6 septembrie, procesul de revizuire standard a intrat într-o pauză voluntară în toate studiile globale, pentru a permite revizuirea datelor de securitate de către comitete independente și autorități de reglementare internaționale”, a spus AstraZeneca.

Compania a adăugat că experții în securitate au recomandat Medicines Health Regulatory Authority (MHRA) din Marea Britanie că este sigură reluarea studiilor pe plan local.

Pacientul implicat în studiu a suferit simptome neurologice asociate cu o rară tulburare inflamatorie a coloanei vertebrale numită mielită transversă.

China testează în Pakistan un vaccin împotriva COVID-19

AstraZeneca, cu sediul în Cambridge, a declarat că nu poate dezvălui informații medicale suplimentare.

Guvernele din întreaga lume așteaptă cu nerăbdare un vaccin care să ajute la oprirea pandemiei, care a provocat peste 900.000 de decese și tulburări economice mondiale. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a semnalat-o vaccinul AstraZeneca drept unul dintre cele mai promițătoare.

Principalii dezvoltatori de vaccinuri din SUA și Europa s-au angajat să respecte standardele științifice de siguranță și eficacitate pentru vaccinurile lor experimentale și să reziste presiunilor politice de a grăbi procesul.

AstraZeneca a fost deja de acord să furnizeze aproape trei miliarde de doze guvernelor din întreaga lume – mai mult decât orice alt proiect.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele