Vaccinarea este cea mai sigură cale de a reintra în normal

1

Vaccinarea este cea mai sigură cale de a reintra în normal spune Lt. col. Valeriu Gheorghiţă. El este medic primar boli infecţioase la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ”Carol Davila” și va coordona campania de vaccinare împotriva coronavirus. În această calitate, Gheorghiță a fost invitat la ședința de guvern de miercuri seara, alături de secretarul în ministerul Sănătății Andrei Baciu, care îl va seconda.

 

Activitatea de vaccinare este cea mai sigură cale prin care putem reintra în cel mai scurt timp într-o viață cât se poate de normală, a declarat Valeriu Gheorghiță la ședința de guvern.

Vezi și Iohannis: săptămâna viitoare avem strategie de vaccinare anti coronavirus

Strategia de vaccinare, la care lucrăm de aproape două luni, este un efort interinstituțional, o activitate conjugată a ministerelor Sănătății, Apărării și Internelor. Suntem aproape de finalizarea strategiei, în prima parte a săptămânii viitoare o putem pune la dispoziție pentru a fi consultată public, a mai spus Gheorghiță.

Vor avea prioritate la vaccinare lucrătorii din sistemul de sănătate

În cursul zilei de miercuri, medicul Valeriu Gheorghiță a vorbit despre criteriile de care se va ține cont pentru vaccinarea din România. Astfel, vor avea prioritate la vaccinare lucrătorii din sistemul de sănătate public și privat, îngrijitorii din centrele pentru bolnavii cu dizabilități, creșe sau căminele de bătrâni.

Strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus va fi făcută publică săptămâna viitoare, iar coordonatorul campaniei de vaccinare va fi Valeriu Gheorghiță, medic primar la Spitalul Militar Central, a anunțat marți seara președintele Klaus Iohannis, după o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei Covid-19, la care au participat și premierul, miniștrii Apărării, al Sănătății, șeful DSU, dar și Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

Nu lăsa coronavirus la tine acasă, cumpără un Purificator Sharp cu Plasmacluster

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele