Amazon, divizia de carte, se retrage din China

1
kindel amazon
Kindel Amazon

Ebook reader-ul Kindle, împreună cu magazinul asociat de cărţi în format electronic al Amazon, vor părăsi piaţa chineză pentru motive deocamdată neelucidate.

 

Amazon a decis să scoată de pe piaţa chineză atât magazinul de cărţi electronice, cât şi Kindle, dispozitivul pentru citirea cărţilor electronice vândut de compania americană.

Procesul de retragere de pe piaţa chineză va fi finalizat peste doi ani, însă a început deja. Încă de joi, Amazon a decis să nu mai livreze dispozitivele Kindle magazinelor din China.

Magazinul de cărţi al companiei va mai funcţiona în China până pe 30 iunie 2023, iar aplicaţia Kindle va mai fi disponibilă până pe 30 iunie 2024, pentru ca utilizatorii de aici să aibă timp să-şi descarce şi să-şi mute cărţile pe alte dispozitive.

Vor mai beneficia de suport şi garanţie Kindle-urile vândute după 1 ianuarie 2022, iar aplicaţiile descărcate până la termenul limită de peste doi ani vor putea fi folosite în continuare, câtă vreme nu sunt dezinstalate.

Motivul pentru care Amazon a luat această decizie este învăluit în mister. Oficialii companiei spun că retragerea nu are legătură cu cenzura, lucru evident şi din modul treptat în care se face această retragere.

Libris a donat 7.890 de cărţi pentru 80 de şcoli, în cadrul ediţiei a treia a proiectului CarteTeca

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele