America, amenințată de o super-furtună de Crăciun

0
- Reclama -

Aproape 177 de milioane de americani – adică mai mult de jumătate din populaţia SUA – vor petrece weekendul de Crăciun sub incidenţa unor alerte de vreme extremă, în condiţiile în care un ciclon arctic major va aduce temperaturi extrem de scăzute în mare parte din ţară, cu valori care nu s-au mai înregistrat de zeci de ani, şi ninsori abundente, potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie (NWS).

 

„Ciclonul-bombă”, cum a fost denumit în presă, va veni, de asemenea, cu viscole foarte puternice, mai ales în statele din Midwest, relatează CNN.

Valul de frig ar putea aduce cel mai geros Crăciun din ultimele decenii, spun meteorologii. NWS a avertizat că peste 100 de recorduri de temperaturi scăzute ar putea fi egalate sau depăşite în următoarele zile.

Primele efecte ale acestei furtuni care nu se întâlneşte decât o dată într-o generaţie s-au resimţit deja încă de joi, când mii de zboruri au avut întârzieri sau au fost anulate, dând peste cap, chiar în apropierea Crăciunului, planurile de călătorie ale americanilor.

- Reclama -

Călătoriile sunt periculoase, au avertizat autorităţile, în timp ce milioane de americani sunt aşteptaţi să ia cu asalt drumurile şi aeroporturile înainte de Crăciun. „Vă rugăm să luaţi această furtună extrem de în serios”, a îndemnat preşedintele Joe Biden. „Îi încurajez pe toţi (…) să asculte avertismentele emise la nivel local”, a adăugat el. „Nu e o simplă zăpadă ca în copilăria noastră, este ceva serios”, a insistat el.

Asociaţia ”Dăruieşte Viaţă” a finalizat construcţia spitalului de copii

„Bomba ciclonică” se formează atunci când aerul polar întâlneşte o masă de aer mai cald, provocând o scădere foarte rapidă a presiunii. Este un termen dat unei furtuni extreme, care se intensifică rapid, presiunea atmosferică centrală scăzând cu cel puţin 24 de milibari în 24 de ore.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele