Ana Birchall, atac la Secţia Specială: Nu e în beneficiul Justiţiei ca Secţia să funcţioneze

1

Ana Birchall a criticat, miercuri, competenţele Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), care spune că procurorii acestei Secţii pot investiga practic orice persoană numai pentru simplul motiv că este făcută o plângere pe numele lor şi a unui magistrat. Această competență lărgită este dată de articolul 88 indice 1 din legea 204/2004 privind organizarea judiciară, lege modificată anul trecut în Parlament de PSD-ALDE.

Birchall consideră că nu este „în beneficiul actului de justiție” existența SIIJ în forma actuală, câtă vreme, potrivit legii, are competența de a reține tot dosarul, indiferent de infracțiunea cu care este sesizată.

Citește despre declarațiile Ministrului JUstiției la adresa Secției Speciale: Lia Savonea, încolțită de ANI și Birchall

„Orice persoană care este urmărită, cercetată și face o plângere la această Sectie Specială, Secția Specială are competența să rețină tot dosarul. Fie că vorbim de infracțiuni grave, omor, proxeneți, bande de tâlhari, criminalitate organizată, viol, omor orice alt tip de infracțiune, repet orice persoană care înțelege să facă o plângere la Sectia Specială, secția specială, conform articolului 88 indice 1 aliniat 2 are competența să rețină și să continue cu acel dosar. Dacă considerați că este în beneficiul justiției o astfel de competență, eu, în calitate de ministru al Justiției, dar și ca absolvent de drept și nu o să-mi bat niciodată joc de CV-ul meu, nu consider că este normal și nu este în beneficiul actului de justiție pentru că pe noi ne interesează pe toți din societate, indiferent unde suntem ca să ne preocupăm de buna funcționare a sistemului judiciar și de un act de justiție așa cum ni-l dorim fiecare”, a declarat ministrul Justiţiei Ana Birchall.

1 comentariu

  1. IA EXEMPLUL STATUTUL MAGISTRATILOR DIN GERMANIA, SUA SI RECENT POLONIA: NIMENI NU-I DEASUPRA LEGII IAR DAREA DE MITĂ PT UN LOC IN PARLAMENT E FAPTAPENALĂ CE TREBUIE CERCETATAT , ANCHETATA SI SUSPENDATA DIN FUNCTIE. POSTAREA OANEI ZAMFIR LA ANTENA 3 E O DOOVADA CERTA SI PERTINENTA.IOHANIS, TU MAI TII CU PENALII??

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele