Ana Birchall i-a arătat lui Titus Corlățean că nu cunoaște legile României

0

Deputatul Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei, susţine că decretul privind instituirea stării de urgenţă, emis de preşedintele Klaus Iohannis, nu poate fi modificat de Parlament, ci doar aprobat sau respins.

 

Birchall a reacţionat, într-o postare pe contul său de Facebook, la unele declaraţii ale preşedintelui interimar al Senatului, social-democratul Titus Corlăţean.

„În aceste momente sigur că nu e loc de discuţii şi dispute politice, dar cred că atunci când numărul 2 în stat, chiar şi interimar, face declaraţii (…) ar trebui mai întâi să citească Constituţia şi aşa poate înţelege că decretul nu se poate modifica! Sigur, dacă aceste declaraţii sunt doar la nivel de PR politic, de imagine, e altă discuţie, dar, şi aşa, tot inacceptabil este! (…) În textul Constituţiei se face referire la încuviinţarea ‘măsurii stării de urgenţă’ , nu a ‘măsurilor’. A interpreta altfel ar însemna înlocuirea funcţiei prezidenţiale, doar preşedintele având dreptul să decreteze, iar Parlamentul doar să fie de acord sau nu!”, spune Birchall.

Preşedintele interimar al Senatului, Titus Corlăţean, s-a referit luni, într-o declaraţie de presă, la procesul de adoptare a decretului în Parlament.

„Procedural, Parlamentul va respecta Constituţia şi vom analiza dacă mai sunt lucruri care trebuie modificate în procesul de adoptare a decretului de instituire a stării de urgenţă”, a spus Corlăţean.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele