ANAF ne cere să interacționăm de la distanță cu unitațile fiscale

0

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) recomandă contribuabililor interacţiunea la distanţă cu unităţile fiscale, şi în perioada decretării stării de alertă, pentru a nu fi zădărnicit efortul întregii societăţi de limitare a răspândirii infectării cu noul coronavirus.

 

Potrivit unui comunicat al instituţiei angajaţii Fiscului vor purta, în mod obligatoriu, măşti de protecţie (medicale/non-medicale) şi îşi vor igieniza mâinile de câte ori este nevoie. Totodată, acestora le va fi măsurată zilnic temperatura, la începutul programului de lucru, şi se va asigura o distanţă de minimum 1,5 m între angajaţii care lucrează la birouri, orientate faţă-spate sau spate-spate.

“Sunt monitorizate stocurile de materiale de protecţie la nivelul tuturor structurilor ANAF, fiind alimentate permanent; temperatura angajaţilor va fi măsurată zilnic, la începerea programului de lucru; sunt amplasate covoare dezinfectante la intrarea în fiecare unitate fiscală şi dispensere cu substanţe dezinfectante; punctele de acces în unităţile fiscale sunt dotate cu măşti pentru vizitatori şi soluţii pentru dezinfectarea mâinilor”, se precizează în documentul citat. Totodată, spaţiile şi suprafeţele intens utilizate vor fi dezinfectate de mai multe ori pe zi, iar suprafeţele de lucru vor fi dezinfectate periodic.

Alte măsuri vizează menţinerea programului de lucru decalat pentru evitarea aglomerărilor la intrarea/ieşirea din incinta unităţilor fiscale şi pentru limitarea numărului de angajaţi prezenţi în acelaşi timp, în aceeaşi incintă. De asemenea, toate şedinţele, întâlnirile cu participare extinsă se realizează în sistem video conferinţă, iar delegaţiile/deplasările angajaţilor sunt suspendate în perioada următoare.

Săptămânal, se va efectua săptămânal nebulizarea încăperilor climatizate cu recircularea aerului şi se va efectua dezinfecţia instalaţiei de climatizare conform instrucţiunilor producătorului. ANAF va menţine munca la domiciliu pentru salariaţii care îşi pot desfăşura activitatea la distanţă, iar procesul de dotare a acestora cu laptopuri/tablete va continua, în vederea creşterii procentului personalului care desfăşoară activităţi la distanţă. Concomitent, se va extinde utilizarea semnăturilor digitale, la nivelul aparatului propriu şi al structurilor teritoriale ale ANAF.

Citește și: Dăianu: “Nu de clişee avem nevoie, ci de politici publice inteligente şi concrete”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele