Andrei Pascu – singurul român concurent la competiția internațională de League of Legends (AUDIO)

0

Cunoscut de iubitorii acestui joc drept „Odoamne”, Pascu este primul și singurul român care participă la cele mai importante competiții ale lumii pentru acest joc.

Cariera lui a început la echipe din Europa în anul 2013 în „liga a doua a competiției”, și după doi ani a ajuns să joace la o echipă importantă din competiția H2k-Gaming, unde a petrecut mai bine de trei ani.

Acolo, cu ajutorul performanțelor sale, a devenit unul dintre cei mai cunoscuți și mai apreciați top-laneri. Ulterior, în anul 2017 s-a alăturat unei altei echipe: Splyce, unde a jucat alături de un alt român – Andrei „Xerxe” Dragomir.

În urma experienței unui turneu internațional drumurile acestora s-au separat, fiecare părăsind echipa. Odoamne ajungând la finalul anului 2018 să evolueze la Schalke 04 pentru aproximativ doi ani. Din noiembrie 2020 acesta joacă pentru Rogue.

Totuși, transferul lui la Rogue l-a surprins și pe el. Asta chiar dacă se remarcase la Schalke, una din surprizele din 2020.

Acum, jucătorul profesionist de LOL, a intervenit telefonic la Sport Total FM, iar cu acest prilej realizatorul Cosmin Aioniță l-a întrebat despre procedura de recrutare într-o echipă profesionistă de League of Legends:

Pot spune că am mers pe calea mea, pentru că la noi, la LOL, este un sistem asemănător celui de la șah, în care fiecare jucător are un punctaj atașat numelui lui și în fiecare partidă jucată individual ne crește sau ne scade punctajul și ajunsesem la un punct pe care eram pe locul 3 în Europa la punctajul individual. Împreună cu încă patru băieți care am intrat în TOP 10 de jucători individuali pe Europa, ne-am făcut o echipă de amatori, pur și simplu simțeam că acesta este pasul următor, să ne facem o echipă de amatori, iar apoi să participăm la turnee. A fost pur și simplu o cale naturală, ne antrenam cu echipa în fiecare zi și deveneai din ce în ce mai bun, participai la turnee și le câștigai, la amatori și semi-pro a fost o cale destul de ușoară. Procentajul nostru de câștig la turnee a fost undeva la 90 sau 95%, deci cam toate turneele le câștigam. Când câștigi toate competițiile la semi-pro, adunci la un punct când joci pentru promovarea în liga profesionistă, cam cum e la noi la fotbal în Liga 1, ultimele trei echipe de la profesioniști trebuie să joace cu primele trei echipe de la semi-pro și cam asta era procedura”, a spus Andrei Pascu la Radio Sport Total FM.

Emisiunea integrală poate fi ascultată acum și pe www.sptfm.ro, accesând înregistrarea de mai jos, lângă link-ul spre articolul original:

https://sptfm.ro/andrei-odoamne-pascu-singurul-roman-care-participa-la-competitia-internationala-de-league-oftchMash

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele