Angajările în sistemul bugetar vor fi din nou blocate, anunță ministrul Muncii

0
- Reclama -

Simona Bucura Oprescu a anunțat luni seară că Guvernul vrea un sistem bugetar „mai suplu şi mai eficient” şi va face economii prin cheltuieli directe şi indirecte.

 

 

Ministrul muncii a spus la Digi 24 că nu vor mai fi făcute angajări, iar şefii de birouri nu vor fi remuneraţi conform cu numărul posturilor din subordine, ci cu cel al persoanelor.

În privința reducerii cu 200.000 de posturi a sistemului bugetar, cum ar fi agreat liderii coaliţiei, Simona Bucura Oprescu a afirmat:

- Reclama -

Ne dorim un sistem bugetar mai suplu şi mai efficient. Vor fi economii atât prin cheltuieli directe, cât şi indirecte. Aceste posturi dispărând din organigramele instituţiilor şi, în cazul unde se mai puteau face angajări, aceste angajări nu vor exista. Şi atunci, ceea ce ne dorim este un aparat bugetar mai suplu şi mai eficient, astfel încât să existe undeva echilibru între ceea ce produc cei din mediul privat şi cheltuielile publice”, a mai declarat ministrul.

Totodată, Simona Bucura Oprescu a explicat cum şefii de birouri din instituţiile publice sunt remuneraţi în funcţie de posturile din subordine, chiar dacă acestea sunt neocupate, deci nu au efectiv angajaţi în subordine:

Se ţine cont de numărul de posturi din organigramă, nu de numărul de posturi ocupate în organigramă. Şi atunci acesta este principiul prin care premierul Marcel Ciolacu taie în carne vie şi vine cu această idee de a veni cu o reformă a administraţiei care să aducă o administraţie eficientă şi suplă”, a explicat ministrul Muncii.

Amintim, propunerea liderului PNL Nicolae Ciucă privind reducerea cheltuielilor în toate ministerele a fost agreată de coaliţia de guvernare în şedinţa de luni.

Citește și: Consiliul Fiscal: Deficitul bugetar este o vulnerabilitate majoră

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele