Angajatorii sunt obligaţi să anunţe locurile de muncă vacante şi ocuparea acestora

0

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă reaminteşte tuturor angajatorilor că au obligaţia de a comunica agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă (AJOFM) toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.

 

ANOFM a transmis, miercuri, că angajatorii (persoane fizice/juridice de drept public sau privat) au obligaţia, potrivit art. 10 din Legea nr. 76/2002, de a comunica agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă (AJOFM) toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.

”Comunicarea locurilor de muncă vacante se realizează prin completarea şi transmiterea Anexei 1A din Normele metodologice pentru aplicarea Legii nr. 76/2002. De asemenea, angajatorii au obligaţia să comunice şi ocuparea locurilor de muncă vacante care au fost declarate la AJOFM, în termen de o zi de la data ocupării acestora, în condiţiile legii. În acest sens, angajatorii completează şi transmit Anexa 1B din Normele metodologice pentru aplicarea Legii nr. 76/2002”, a transmis, miercuri, ANOFM.

Sursa citată a precizat că locuri de muncă vacante sunt, potrivit actului normativ mai sus menţionat, locurile de muncă devenite disponibile ca urmare a încetării raporturilor de muncă sau de serviciu, precum şi locurile de muncă nou create.

Focul s-a reaprins într-o parte a halei în care funcţiona incineratorul de la Brazi (Prahova)

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele