Focul s-a reaprins într-o parte a halei în care funcţiona incineratorul de la Brazi (Prahova)

0
- Reclama -

Pompierii prahoveni intervin din nou, luni, la incineratorul de pe platforma industrială Brazi, de lângă Ploieşti, unde focul s-a reaprins într-o parte a halei în care funcţiona incineratorul care a ars în urmă cu aproape două săptămâni.

 

Un echipaj de pompieri acţionează, luni dimineaţă, la incineratorul de la Brazi, unde focul s-a reaprins într-o parte a halei care în urmă cu aproape două săptămâni a ars, într-un incendiu violent, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, Raluca Vasiloae.

După incendiu, focare au continuat să fumege în hala care a ars şi în canalele tehnologice ale acesteia, iar pompierii au inundat în două rânduri locul, pentru a le stinge.

Luni dimineaţă, focul s-a reaprins pe o suprafaţă de aproximativ o sută de metri pătraţi.

- Reclama -

Vezi și Garda de Mediu verifică depozitul de deșeuri de la Brazi. Consiliul Județean Prahova face demersuri să-l închidă

Un incendiu puternic a cuprins o hală de 4.000 de metri pătraţi, acesta fiind stins după o acţiune care a durat peste 24 de ore. În incinta halei a fost găsit cadavrul carbonizat al unui bărbat, angajat al firmei care opera incineratorul. Reprezentanţii firmei susţin că acesta a intrat ilegal în incinerator, la ora 2 noaptea, minţindu-l pe paznic că va pleca în cursă cu un şofer.

În zonă au fost făcute măsurători priind calitatea aerului, iar oficialii instituţiilor din domeniul protecţiei mediului au anunţat că datorită faptului că în acea noapte temperaturile au fost scăzute, norul de fum s-a ridicat repede la înălţimi mari, astfel încât nu s-au înregistrat depăşiri majore ale indicatorilor privind calitatea aerului.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele