Anglia, pregătită pentru eșecul negocierilor cu UE

0

Regatul Unit, asupra căruia Uniunea Europeană exercită presiuni pentru a-şi clarifica intenţiile, dă asigurări că vrea să ajungă la un acord privind viitoarea relaţie comericală după Brexit – până la jumătatea lui octombrie -, dar se declară în acelaşi timp ”pregătit” de un eşec al negocierilor, care ar putea devasta economia.

 

Regatul a părăsit Uniunea la 31 ianuarie, însă continuă să aplice reglementările europene până la 31 decembrie, în perioada de tranziţie, în care Londra şi Bruxellesul speră să ajungă la un acord comercial care să le reglementeze relaţia viitoare după Brexit.

Altfel, o ruptură brutală a schimburilor ar zgudui şi mai mult economii deja fragilizate de pandemia covid-19.

Premierul britanic Boris Johnson şi-a subliniat – într-o convorbire la telefon cu preşedintele Consiliului European Charles Michel, care urmează să prezinte un ”bilanţ” al negocierilor – ”angajamentul nostru clar de a încerca să ajungem la un acord”, a anunţat miercuri, într-un comunicat Downing Street. Însă Johnson a adăugat că ”Regatul Unit este pregătit să termine perioada de tranziţie în termeni australieni (adică un ”no deal”), dacă nu se ajunge la un acord”, precizează Guvernul britanic.

Ministrul sănătății susține că la noi coronavirusul este tratat la fel ca peste tot în lume

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele