ANPC, ”atac” la Patiseria Paul din mall-ul Promenada

0

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Mihai Culeafă, a declarat după un control făcut la Patiseria Paul din mall-ul Promenada din Capitală, că nu s-ar fi gândit niciodată că secretele patiseriei franţuzeşti sunt mucegaiul, rugina şi lipsa de igienă.

Unitatea a fost amendată cu 20.000 de lei şi închisă temporar până la remedierea deficienţelor.

 

ANPC a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că, în urma acţiunii de control desfăşurată de echipe ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Bucureşti-Ilfov, coordonate de vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Mihai Culeafă, la Patiseria Paul din mall-ul bucureştean Promenada, aparţinând companiei Moulin D’Or SRL, au fost constatate nereguli care au determinat aplicarea mai multor sancţiuni.

Secretele patiseriei franţuzeşti sunt mucegaiul, rugina

”Nu m-aş fi gândit niciodată că secretele patiseriei franţuzeşti sunt mucegaiul, rugina şi, în general, lipsa de igienă. Dacă la dimensiunea acestui operator economic aşteptările sunt foarte mari, iată că realitatea le contrazice.

În speranţa că mesajul va fi transmis în întreaga reţea, sper ca următoarele prăjituri să aibă ca ingrediente doar cele de pe etichete, lipsind cele care ne-au cutremurat în acţiunea de control”, a declarat Mihai Culeafă.

Abaterile înregistrate de comisarii ANPC:

  • utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu grad mare de uzură, rugină și acumulări de lichide.
  • utilizarea unor grătare de expunere neigienizate corespunzător, prezentând pericolul contaminării produselor expuse pe aceste dispozitive spre comercializare.

Echipa de control ANPC a sancționat operatorul economic, urmare a celor constatate, cu:

  • amenzi contravenționale în valoare de 20.000 lei
  • măsuri complementare constând în:
  • oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a unor produse alimentare neconforme, în valoare totală de 3.700 Lei
  • oprirea temporară a prestării servicilor operatorului economic până la remedierea deficiențelor.

ANPC vrea să închidă fostul hotel Intercontinental

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele