Apărarea Kievului a doborât 37 de rachete de croazieră și 29 de drone de atac

1
rachetă căzută în Kiev
rachetă căzută în Kiev
- Reclama -

Armata criminalului Vladimir Putin a apăsat pe accelerația războiului înaintea așteptatei contraofensive a armatei Ucrainei. 

 

Forțele aeriene ucrainene au doborât 37 de rachete de croazieră și 29 de drone de atac lansate de Rusia asupra țării în cursul nopții de duminică spre luni. Acest atac a avut loc la mai puțin de 24 de ore după ce Ucraina a suferit cel mai mare atac cu drone de la începutul războiului.

Administrația orașului Kiev: Capitala ucraineană a fost atacată cu rachete balistice

La șase ore după atacul din timpul nopții, capitala ucraineană a fost din nou bombardată, a declarat administrația orașului Kiev (KGA), citată de BBC.

Potrivit informațiilor preliminare, în această după-amiază, Kievul a fost atacat cu arme de „tip balistic”, a precizat KGA într-un comunicat. Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, Iuri Ignat, a declarat, de asemenea, că rachetele zburau pe o traiectorie balistică dinspre nord: „Preliminar, acestea au fost Iskander”.

- Reclama -

Citește și Armata Ucrainei a raportat atacuri multiple cu rachete de croazieră

KGA susține că „preliminar, toate țintele aeriene au fost doborâte cu succes de forțele și mijloacele de apărare aeriană, iar loviturile” nu și-au atins obiectivele.

Rămășițe ale rachetelor au căzut în diferite cartiere ale Kievului.

Ucraina nu mai contează pe Bayraktar TB2 în atac

drona Bayraktar

Faimoasele drone Bayraktar TB2, pe care ucrainienii le-au utilizat cu succes în primele luni ale războiului, nu mai sunt folosite pe scară împotriva forțelor lui Vladimir Putin, după ce rușii au reușit să distrugă cea mai mare parte dintre ele, iar aparatele rămase sunt destinate acum, aproape în exclusivitate, doar misiunilor de recunoaștere. Aparatele fără pilot produse de turci, și care au fost considerate „salvatoarele” Ucrainei în timpul confruntărilor violente care au urmat invaziei Rusiei din februarie 2022, au dispărut în mare parte de pe câmpul de luptă.

Ucraina folosește rachetele britanice Storm Shadow

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a confirmat, în cadrul emisiunii Telejurnalului național, că țara sa a folosit deja rachetele de croazieră Storm Shadow transferate de Marea Britanie și că acestea au lovit toate țintele vizate, potrivit BBC.

„Pot să vă spun că din numărul total de lansări Storm Shadow care au avut deja loc, toate, 100%, au lovit țintele stabilite de Statul Major General. 100 la 100”, a declarat Reznikov, citat de Interfax-Ucraina.

Nu există o confirmare independentă a spuselor sale. Partea rusă, la scurt timp după ce s-a aflat despre furnizarea acestor arme, a început să afirme că acestea au fost folosite pentru a bombarda obiecte aflate la distanță de front, de exemplu, în Lugansk.

Cu o rază de acțiune de peste 250 km, Storm Shadow este cea mai lungă armă cu rază de acțiune livrată Ucrainei de către aliații occidentali până în prezent.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele