Aplicația care te ajută să afli dacă ai un un nivel prea mare de colesterol

0
colesterol-stiucatam-infinit-cardioprevent
- Reclama -

A fost lansată o aplicație online care te ajută să afli dacă ai un risc crescut de a te îmbolnăvi de ateroscleroză, afecțiune cardiovasculară care apare atunci când ai un nivel ridicat de colesterol LDL (așa-numitul colesterol rău). Aplicația este parte a unei campanii de informare cu privire la prevenirea afecțiunilor cauzate colesterol, realizată de compania Infinit Solutions în parteneriat cu Fundația CardioPrevent.    

Peste 80% dintre cazurile de ateroscleroză pot fi prevenite

„Motivația campaniei are la bază rata foarte crescută a mortalității cauzate de afecțiunile cardiovasculare în România, boli legate fundamental de creșterea nivelului de colesterol. Din acest motiv am ales să investim resurse în campanii de informare a populației și de conștientizare cu privire la pericolele nivelului crescut de colesterol LDL (așa-zisul „colesterol rău”) îndemnând la măsurarea valorii colesterolului LDL și la accesarea sfatului medical specializat (…). Ne dorim să atragem atenția cât mai multor oameni asupra principalei probleme de sănătate a românilor, responsabilă de jumătate din decesele anuale și de o imensă suferință dată de complicațiile ce apar în întregul organism afectat (…). Peste 80% din această devastatoare patologie cardio-metabolică poate fi prevenită!!!”, declară dr. Dan Gaita, Președinte al Fundației CardioPrevent, Profesor de Cardiologie și Membru în Comitetul Director al European Heart Network.

Va fi construită și o zonă de discuții cu medicii

Aplicația poate fi accesată la www.stiucatam.ro și pune la dispoziție informații relevante despre colesterolul LDL. Aceasta a fost realizată de medici cardiologi și diabetologi prin care utilizatorul poate afla dacă are un risc crescut de ateroscleroză, afecțiune care poate să dea complicații precum atacul de cord, atacul cerebral sau insuficiența cardiacă.

Citește și: Stevia, planta sud-americană folosită pentru extragerea unui îndulcitor cu zero calorii
 

Realizatorii campaniei promit ca în curând să creeze și o zona de  forum unde medicii fundației vor răspunde întrebărilor primite din partea utilizatorilor pe tema colesterolului.

Despre realizatorii campaniei

Infinit Solutions este o agenție full service multinațională, având digitalul la  bază și care oferă servicii la cheie de la consultanță și analiză de business și transformare digitală. Fundația Cardio Prevent este o organizație non-profit care are ca obiective scăderea morbidității și mortalității prin boli cardiovasculare, respiratorii, diabet zaharat și boli metabolice în România.

- Reclama -

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele