Apple are probleme cu cipurile

0

Disponibilitatea noii serii de iPhone ar putea fi afectată de numărul redus de cipuri existente pentru gestionarea consumului de energie.

 

Surse anonime din rândul partenerilor Apple, citate de Bloomberg, spun că sunt probleme cu cipurile de care iPhone 12 are nevoie pentru gestionarea energiei şi că, din această cauză, ar putea fi probleme de disponibilitate pentru noile smartphone-uri ale companiei chiar în primul trimestru de după lansare.

Primul trimestru care urmează lansării noilor iPhone-uri este şi cel mai bun din punctul de vedere al vânzărilor, atunci fiind cea mai mare cerere.

Vezi și Casoteca.ro/magazin/

Dacă Apple nu dispune de suficiente unităţi pentru a satisface cererea, veniturile companiei ar putea fi afectate. Stocurile insuficiente de cipuri au două cauze: problemele pe care lanţul de aprovizionare le are din cauza pandemiei şi trecerea la 5G.

Conform principalului furnizor de cipuri pentru iPhone, Taiwan Semiconductor Manufacturing, un device cu 5G are nevoie de 30% – 40% mai multe cipuri decât unul cu 4G.

Mircea Fechet este noul ministru al Mediului

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele