Aproape 80% dintre deținuți din România sunt vaccinați anti-Covid-19

0
detinuti violati rusia

Administrația Națională a Penitenciarelor transmite că datele statistice arată o creștere a numărului celor vaccinați: 78% dintre deținuți sunt imunizați, iar procentul polițiștilor de penitenciare cu vaccin anti-Covid-19 este de 62% în acest moment.

Conform ANP, „Datele statistice relevă o creștere a numărului celor vaccinați. Astfel, 78% dintre persoane private de libertate sunt vaccinate, iar procentul polițiștilor de penitenciare imunizați este de 62%”.

Același comunicat arată că, în contextul epidemiologic actual, dată fiind creșterea, la nivel național, a numărului de cazuri COVID-19 raportate în valul 4 al pandemiei, a intensificat activitățile preventive, axate pe reiterarea necesității protejării stării de sănătate a personalului și a persoanelor custodiate, cu accent pe importanța vaccinării împotriva coronavirozei.

Deși decizia cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 aparține, în ultimă instanță, fiecărei persoane în parte, nu trebuie ignorat faptul că o astfel de rezoluție personală prezintă impact colectiv. Diminuarea numărului de infectări, protejarea vieții în colectivitatea în care ne desfășurăm activitatea, depind, fără echivoc, de acceptarea argumentelor medicale validate științific cu privire la vaccinare și de manifestarea responsabilității individuale. Vaccinarea contribuie atât la reducerea riscului de îmbolnăvire, cât și la diminuarea riscului de a dezvolta o formă severă de boală. În considerarea acestor argumente, la nivelul tuturor unităților din sistemul poliției penitenciare, au fost accelerate demersurile de informare cu privire la beneficiile vaccinării împotriva COVID-19, complementar campaniilor de informare întreprinse anterior (distribuire de materiale informaționale, emisiuni Radio-tv prin studiourile interne ale locurilor de deținere etc.). Seriile de informări/discuții/dezbateri derulate au inclus nu doar diseminarea informațiilor corecte referitoare la vaccinarea împotriva COVID-19, ci, mai ales, testimoniale ale persoanelor vaccinate din mediul de detenție, care au relatat experiența proprie post-inoculare și au subliniat beneficiile vaccinării”, potrivit comunicatului de presă emis de ANP.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele